שתלים דנטליים קצרים מהווים מהפיכה אמיתית ברפואת השיניים היות והם מאפשרים השתלה כאשר העצם קצרה ולא ניתן להשתיל שתל רגיל. השתל מורכב ישירות לתוך העצם וכולו צריך להיכנס לתוך החניכיים. במקרים של חוסר עצם או בהם העצם קצרה, ניתן להשתיל שתלים קצרים הננעצים בעצם כמו מסמר ולא מוברגים כבורג, כמו השתלים הרגילים. ד"ר ירון אבני : "השיטה הזאת חוסכת לעתים קרובות הרמת סינוס, השתלת עצם ואף טיפולים ארוכים ויקרים".
צפו בד"ר אבני מסביר על כך בראיון עם פרופ' קרסו בתכנית המילון הרפואי בווידאו
מהו שתל דנטלי?
שתל דנטלי הינו תחליף לשורש של שן שנעקרה. השתל הינו למעשה בורג עשוי מטיטניום, שעליו ניתן להתקין כתר מחרסינה.
במידה ויש מספיק עצם, אין כל בעיה והפעולה פשוטה ומספקת פתרון טוב מאוד. במצב של חוסר עצם, נדרש טיפול מורכב וממושך יותר.
מחקרים מהספרות המקצועית מראים כי לשתלים דנטליים יש אחוזי הצלחה גבוהים ושרידות גבוהה ובכך מהווה פתרון יעיל למעוניינים לחזור לתפקוד תקין במרפאה.
מהו מצב של חוסר עצם?
חוסר עצם זהו מצב בו אין מספיק עצם לצורך השתלה, כלומר אין מספיק מקום לקדוח ולהניח את השתל. עצמות הפנים הינן עצמות פונקציונליות. כאשר יש בהן שיניים, העצם שומרת על גובהה, אולם לאחר עקירת שיניים, העצם מתחילה בתהליך של ספיגה.
"היתרון המשמעותי של השתלים הקצרים למחוסרי עצם הזקוקים להשתלת שיניים : חוסכת זמן יקר ומייתרת את הצורך בהשתלת עצם או הרמות סינוס"
במצבים של חוסר עצם, לא נותר מקום להנחת השתל בצורה קונבנציונלית, ולכך מוצעים מספר פתרונות.
רוב התהליכים מאוד מורכבים היות ובמהלך הטיפול ישנה התערבות תוך קירבה לעצבים וכלי דם שעלולים להוות סכנה במידה ומתקרבים אליהם.
הפתרונות הנפוצים המוצעים לטיפול במצב זה כיום הם הגבהות רכסים (אוגמנטציה), הרמות סינוס על ידי השתלת עצם בתוך הסינוס, השתלת עצם או הגבהת עצם הלסת התחתונה.
אז מהם בעצם שתלים קצרים?
שתלים קצרים הם שתלים העשויים מטיטניום, בעלי הברגה מיוחדת הנותנת לעצם להיבנות סביבה בצורה מאוד חזקה.
בשתלים רגילים משתמשים בדרך כלל במצב של קיום מינימום 10 מ"מ של עצם. לעומת זאת, השתלים הקצרים אפקטיביים גם במצב של רכס בגובה של 5 מ"מ לפחות.
השתלים הקצרים מהווים פתרון טוב מאוד המאפשר להשלים שיניים מבלי לבצע השתלות עצם מורכבות, אשר מאריכות את התהליך ועלולות לפגוע באחוזי ההצלחה שלו.
השתלים הקצרים נמצאים בשימוש כבר משנת 1985. מחקרים מראים כי שתלים אלו עומדים בדרישות ויכולים להוות תחליף פשוט ונוח להשתלות העצם המורכבות. מדובר בשתל מיוחד, בעל שטח פנים גדול יותר משתלים אחרים, המפצה על אורכם הקצר.
שתלים אלו מותאמים במיוחד למטופלים בעלי מסת עצם דלה, הן מסיבות גנטיות והן מסיבות טיפוליות (עקירות).
כיצד מתבצעת ההשתלה?
הקדיחה נעשית באופן מאוד איטי, תוך כדי שמירה מרבית על העצם הקיימת. במהלך הקידוח אוספים גם עצם קיימת שהמקדח פולט.
לאחר מכן מניחים על הבורג עם ממברנה מיוחדת מעל. לאחר כארבעה חודשים ניתן לבצע את השתלת השן, שכן בזמן זה העצם נבנית סביב ההברגה.
חשוב לשים לב כי שימוש בשתלים דנטליים קצרים בהשתלת שיניים דורש מיומנות מיוחדת הנעשית על ידי רופא שיניים מיומן בטכניקה זו.
מהו שיעור ההצלחה של השתלות השיניים?
השתלת שיניים נחשבת לאחת הפרוצדורות הבטוחות והמוצלחות ביותר בענף הרפואה ואחוזי ההצלחה הראשוניים עומדים על 95% ויותר. שיעור השרידות של ההשתלות לטווח של 10 שנים הינה כ-85%, שגם הוא בפני עצמו נחשב לנתון הצלחה גבוה.
ד"ר ירון אבני הינו רופא שיניים עם ניסיון מעל 35 שנה, בעל מרפאה פרטית בתל אביב. מבצע את כל הטיפולים ובעיקר השתלות דנטליות, הרמות סינוס והשתלות עצם. כמו כן, ברשותו רישיון לבצע טיפולי שיניים בהרדמה...
להתייעצות עם ד"ר אבני
השאירו פרטים או חייגו
077-2319338