164 רופאים בתחום שתלים דנטליים
מדריך העמסה מיידית בשיטת אול-און 4-6
מהי שיטת All On 4 – אול און פור?
All on 4 היא שיטה טיפולית המאפשרת שיקום קבוע מידי של הלסת העליונה או התחתונה תוך ביצוע 4 שתלים ארוכים.
השיטה יעילה ומאפשרת את קיצור זמן הטיפול הכולל באמצעות שתלים (עד שנה בעבר), הפחתת עלויות הכרוכות בהרמות סינוס (בניית עצם), הפחתת מספר הפרוצדורות הכירורגיות ,ומעל הכול נוחיות הנובעת משיקום קבוע מידי לא נשלף.
במאמר זה נדון על:
- כמה זמן קיימת השיטה
- מהי שיטת All On 6
- ההבדל בין השיטה המקורית לשיטת All On 4/6
- יתרונות וחסרונות השיטה
- סיבוכים ותופעות לוואי
כמה זמן שיטת All On 4 – אול און פור קיימת?
השיטה קיימת כבר כ-25 שנים וטופלו בה בהצלחה מאות אלפי אנשים ברחבי העולם.
על מנת לשמור על תוצאות הטיפול לאורך שנים מומלץ לבצע את הטיפול ע”י מומחה לחניכיים תוך ניטור מצב השתלים לאורך הזמן תוך ביצוע תחזוקה תקופתית ע”י מומחה לחניכיים ושינניות המוכשרות לכך.
מהי שיטת All On 6 – אול און סיקס?
אול און 6 היא שיטה טיפולית דומה אולם תבוצע בלסתות המאפשרות כמות גדולה יותר של שתלים (בד”כ אין צורך ביותר מ 6 ללסת).
מה ההבדל בין שיטת All On 4/6 לבין השיטה המקורית שפורסמה על ידי מאלו(Mallo) ובה נוקטים רוב הרופאים של תותבת מוברגת?
שימו לב, השיטה המבוצעת ע”י רוב הרופאים (ברוב המקרים לא מומחים) של תותבת מוברגת היא פחות טובה, פחות נוחה, מקשה על הניקוי וצוברת חיידקים מתחת לתותבת.
למטופל אין גישה לצחצוח של מלוא היקף השתל מאחר והתותבת (שיכולה להיות עשויה מחרסינה ) מוברגת ולמטופל אין אפשרות להוציאה.
הניקוי מבוסס על הגעה פוטנציאלית של המטופל כל 6 חודשים לרופא ואז הרופא משחרר את הברגים המקבעים את התותבת ומנקים את מצבורי החיידקים והאבנית.
החיסרון בשיטה זו אליה מודעים כל מרכיבי התותבות שאפילו יום אחד של שינה ותפקוד ללא שטיפה גורמת לריח וטעם רע בפה. מה עוד שהאסתטיקה היא של תותבת.
שימו לב התותבת מכסה את כל היקף השתלים ומקשה על הצחצוח. מכשירי ניקוי כמו סלוניות או שטיפות אינן מסלקות את הרובד ביעילות:
דוגמה לתותבת מוברגת לאחר מספר שנים של שימוש. שימו לב התותבת מלאה ברובד ואבנית וגרמה לריח רע מהפה(הליטוזיס):
למרות שביצוע טוב של גשר חרסינה או זירקוניה מוברג ל4-6 שתלים יאפשר ניקוי קל יותר עדיין כפי שנתרשם מהדוגמה הבאה -אין גישה מלאה וקלה לכל היקף השתל עובדה שתגרום בסופו של דבר לריח רע ואבדן עצם עד לכישלון השתלים. שימו לב כל אזורי החרסינה הפונים לחניכיים הם אזורים צוברי רובד .
השיטה הנכונה היא ביצוע מספר רב יותר של שתלים-בין 4 ל 6 תוך שיקומם המידי על ידי גשר זמני.
מקרה ראשון. מטופל בריא בן 70 שהשתמש בתותבת נשלפת במשך 25 שנים:
צילום פנורמי של השתלים שבוצעו תוך עקירת השיניים הקיימות ובנית העצם:
שיקום קבוע לאחר העמסה מידית – גשר חרסינה נתמך חמישה שתלים:
מקרה שני. מטופלת בת 50 שנזקקה לעקירות של כל השיניים בלסת העליונה עקב מחלת חניכיים אגרסיבית:
א.גשר זמני שהוכן מראש ונמסר למטופלת ביום הניתוח. הניתוח כלל עקירות, בנית העצם, 6 שתלים, חיבור מבנים וגשר זמני המאפשר ניקוי יעיל.
ב. צילום רנטגני מיום ההשתלה. השתלים האלכסוניים מונחים בהטיה קדמית לסינוס ובכך נמנע הצורך בהרמת סינוס פתוחה תוך הפחתת עלויות ,סבל והחשוב ביותר, ביצוע שתלים ארוכים במקום שהעצם קיימת תוך הגעה לעוצמת החדרה של מעל 30 ניוטון שתאפשר את העמסתם המידית בגשר זמני.
.
ג. צילום מעקב קליני שבוצע 10 שנים לאחר השתלים. השתלים יציבים ,הרקמה בריאה ,ניתן לנקות בצורה קלה תודות למרווחים בין השתלים.
מחקרים רבים מצאו ש83% מהמטופלים אינם חושפים בחיוב רחב את קו החניכיים ולכן ההסברים של חסידי שיטת התותבת המוברגת "אני מונע ממך שיניים ארוכות ומרווחים בין השיניים "הם לא רלוונטיים היות שהתותבת המוברגת שבה לכאורה "השיניים לא ארוכות "ואין מרווחים היא טכניקה טיפולית לא טובה שיוצרת קשיים בבקרת רובד (צחצוח) ובסופו של דבר השתלים יאבדו עצם וייכשלו.
מבחינה מכנית ומחשבה עתידית מומלץ לבצע יותר מ-4 שתלים היות שבשיטת all on 4 כישלון של שתל אחד ולא משנה מה מיקומו יכשיל את כל השיקום. לעומת ביצוע של 5-8 שתלים יאפשר את שימור השתלים גם אם שתל או יותר ייכשלו במהלך השנים.
יתרונות השיטה
הניתוח דומה לתהליך שעובר כל מטופל לו מבוצעים שתלים!
המיוחד בתהליך שבדרך כלל בשיטה הקונבנציונלית שבו השתל קבור אין משמעות מיוחדת לעוצמת החדרת השתל מעבר לסף מסוים. בשיטת ההעמסה המידית תהליך הכנת האתר להשתלה משתנה מעט- כדי לאפשר החדרת שתלים והעמסתם המידית באזורים שהעצם ממלא קיימת ובכך נחסוך ניתוחים מורכבים יותר כמו הרמות סינוס ,ובניות עצם מורכבות.
בנוסף כל הפעולות הדרושות כגון עקירות, שתלים, חשיפה, חיבור מבנים וביצוע גשר זמני מבוצעות בפעולה אחת תוך חסכון ניכר בזמן, ונוחיות הנובעת מגשר זמני, הפחתת מינוני אנטיביוטיקה, כל זאת תוך חיסכון כספי ניכר.
חסרונות השיטה
השיטה דורשת מיומנות רבה עקב היותה רגישה. השתלים מוחדרים ישירות לאתרי עקירות ודרושה רמת ביצוע גבוהה של הרופא וניסיון רב על מנת לקבל אחיזה מכנית ראשונית גבוהה שתאפשר שיקום מידי.
השיטה דורשת ידע בשיקום, בניות עצם ושליטה טובה בטכניקות כירורגיות.
סיבוכים או תופעות לוואי
הסיבוכים בדרך כלל נובעים משחרורי מבנים או צורך בהדבקות חוזרות של הגשר הזמני.
אחוזי ההצלחה של השתלים המבוצעים בשיטה זו דומים לאלו המבוצעים בשיטה הקונבנציונלית(שתלים קבורים).
בשבוע שבועיים הראשונים צפויה נפיחות או שטפי דם החולפים לבד.
שאלות ותשובות בנושא
מה יתרון שיטת All On 4 – אול און פור?
למי מתאימה All On 4 – אול און פור?
תגובות
תמונות לפני ואחרי של רופאים מהאתר
כתבות בנושא
השתלת שיניים והעמסה מיידית: הטכנולוגיות החדשות
ד”ר איגור אוסטרובסקיכיצד מבצעים העמסה מיידית אחרי השתלת שיניים? כיום באמצעות הטכנולוגיות החדשות בתחום ההשתלות ברפואת השיניים ניתן להגיע לרמות גבוהות מאוד של דיוק ולקצר משמעותית את ההליך צפו בד"ר אוסטרובסקי מסביר על כך בראיון לתכנית בקו...
גם אם חסרה לכם עצם אתם יכולים להשיג חיוך טבעי ושיניים קבועות בזמן שיא עם השתלת השיניים הבזאלית
ד”ר לארי ספוז’ניקובתכירו את שיטת השתלת השיניים הבזאלית המהפכנית: פתרון עמיד למטופלים ללא עצם, המספק שיניים קבועות תוך מספר שבועות ללא צורך בהשתלות עצם, הרמות סינוס, תותבות או תקופות המתנה. צפו בטלי מץ בראיון עם ד"ר לארי...
השתלת שיניים All on 4-6: המדריך השלם
ד"ר יורם רוזןשיטת שיקום חדשנית: לסת שלמה ביום אחד באמצעות 4-6 שתלים, עוקפת את הצורך בהשתלות עצם על ידי התקנת שתלים בהטייה ומנצלת את נפח העצם הקיים בקדמת הלסת לצורך בניית קשת שלמה של שיניים ביום אחד...