חומר המילוי רסטילן – Restylane

מדיקו > מדריכים > חומרי מילוי > חומר המילוי רסטילן – Restylane
חומר המילוי רסטילן – Restylane
כמה עולה: 2000 - 4,500
23 תמונות של חומר המילוי רסטילן – Restylane
יצרן: GALDERMA
משווק בישראל ע"י: א.מ.י טכנולוגיות רפואיות

מדריך חומר המילוי רסטילן – Restylane

מהו חומר המילוי רסטילן Restylane?

רסטילן הוא חומר מילוי ראשון על בסיס חומצה היאלורונית שלא ממקור בעלי חיים, שפותח ואושר על ידי רשויות הבריאות בעולם כולל מנהל התרופות האמריקאי (FDA). רסטילן הוא משפחה שלמה של חומרי מילוי המבוססים על שתי טכנולוגיות ייחודיות: OBT ו- NASHA.

השילוב של שתי הטכנולוגיות אפשר פיתוח של חומרי מילוי בעלי טווח רחב במיוחד של תכונות כמו סמיכות ואלסטיות. וכתוצאה מכך ניתן להתאים בצורה נכונה חומר מילוי לאזורים שונים בפנים.

רסטילן ליפט מוזרק לאזורים כמו עצמות לחיים כדי להגיש אותן, רסטילן קיס מוזרק לשפתיים, רסטילן ווליום מוזרק לשחזור נפחי הפנים, רסטילן ריפיין ודיפיין ממלאים קמטים ורסטילן סקין בוסטר מוזרק לשיפור האלסטיות של העור.


לאיזה אינדיקציות משתמשים ברסטילן?

באמצעות רסטילן ניתן למלא קמטים, דוגמת הקמט שבין האף לזוויות הפה או קמטוטים מעל השפה העליונה. ניתן למלא שקעים, למשל שקעים מתחת לעיניים או להדגיש את עצמות הלחיים ולשפר את צורת השפתיים. ניתן אפילו לשפר את האלסטיות של העור ומלא את דלדול העור בידיים.


כיצד מתבצע הטיפול ברסטילן?

הטיפול מתבצע על ידי הזרקת החומר מתחת לעור. לפני הטיפול האזור המיועד לטיפול נמרח על ידי משחת אלחוש. חומצה היאלורונית מוזרקת לעור באמצעות מחט או קנולה (צינורית ללא חוד).


מתי אראה את התוצאות?

לרוב התוצאות של הטיפול נראות באופן מידי. עם זאת התוצאה הסופית והמלאה נראית כעבור 3-4 שבועות.


לכמה זמן נשארת התוצאה?

מקובל לומר, שתוצאות הטיפול בהזרקת חומצה היאלורונית נשארות לשנה. אך קיימים הבדלים מהותיים בין אנשים שונים ובין אזורים שונים בפנים אצל אותו המטופל. כך למשל, חומצה היאלורונית תחזיק מעמד כחצי שנה בשפתיים, אך שנה וחצי ויותר בשקעים מתחת לעיניים.


מה הן תופעות הלוואי האפשריות?

חלק מתופעות הלוואי קשורות לפעולת ההזרקה עצמה. הן מופיעות מיד לאחר הטיפול וחולפות תוך מספר ימים. תופעות אלה כולל נפיחות, שטף דם (סימן כחול בעור), אודם מקומי, אי סדירות וכו'. תופעות אחרות, כמו זיהום, דלקת, תסחיף, נמק – נדירות מאוד, ולרוב ניתנות לטיפול.


מה אם לא אהבתי את התוצאה?

כמובן שזו שאלה תאורטית בלבד. ובכל זאת- ניתן להמיס חומצה היאלורונית בקלות על ידי הזרקה של האנזים שמפרק אותה.


האם זה מתאים גם לגברים?

בשנים האחרונות עולה מספר הגברים שפונים לטיפול בהזרקות. למרות שהצרכים של העור של גברים שונים במקצת, חומרי מילוי על בסיס חומצה היאלרונית מתאימים לעור של גברים ויכולים לחולל שינוי מצעיר משמעותי.


מהם חומרי המילוי על בסיס חומצה היאלורונית הנפוצים בשימוש בארץ?

חומרי המילוי על בסיס חומצה היאלורונית הנפוצים והידועים ביותר הם טאוסיאל, ג'ובידרם, סטילאז', רדיאס, בלוטרו, נאוויה, פרופילו, סייפה-פרינסס, רוואנס, אלנסה.

שאלות ותשובות בנושא

אז מהו חומר מילוי?

חומר מילוי מוזרק מתחת לעור כדי לתקן קמט או פגם אחר. יש מגוון רחב של חומרי מילוי, החל משומן טבעי, דרך חומרי מילוי על בסיס חומצה היאלורונית, או חומרים על בסיס קלציום הידרוקסי אפטיט, קפרולקטון, וכו'. בשנים האחרונות חומרי מילוי על בסיס חומצה היאלרורונית הם הפופולאריים ביותר.

מה לחומצה היאלרורונית ומילוי קמטים?

החל מסוף המאה הקודמת נערכו מחקרים למציאת החומר האידיאלי למילוי קמטים. בין החומרים הראשונים שנוסו היה קולגן. תכונותיו חייבו ביצוע טסט לשלילת רגישות לחומר ולכן הטיפול בו היה מסורבל. וכך מוקד המחקר עבר לחומצה היאלורונית, שלא מחייבת בדיקת רגישות. החומצות הראשונות הופקו ממקור בעלי חיים והיו פחות יעילות. החומצה ההיאלורונית הראשונה שהופקה שלא ממקור בעלי חיים, ואושרה על ידי רשויות הבריאות, היתה רסטילן.

מה משותף ומה שונה בין חומרי המילוי?

היום כל חומרי המילוי על בסיס חומצה היאלורונית מיוצרים ממקורות טבעיים ולא מבעלי חיים. לכל חברה פטנט ייחודי על תהליך הייצור. הפטנט כולל את אורך השרשראות של חומצה היאלורונית שבה משתמשים, ריכוז החומצה בתכשיר ותהליך הייצוב של המוצר הסופי. שלבים אלה בייצור החומצה קובעים את התכונות שלה ואת התנהגותה בתוך הרקמה לאחר ההזרקה. חומרי מילוי על בסיס חומצה היאלורונית נראים בצורה דומה-אלה הם ג'לים שקופים בעלי סמיכות ואלסטיות שונות מעט זה מזה. (תמונה 1)

מזרק של חומצה היאלורונית - מה זה אומר?

חומרי מילוי על בסיס חומצה היאלורונית באים "ארוזים" במזרקים סטריליים מוכנים להזרקה. רוב המזרקים מכילים 1 מיליליטר חומצה, אם כי עדין יש חברות שמייצרות מזרקים קטנים יותר, של חצי מיליליטר או 0.8 מיליליטר. ולכן אם הרופא ממליץ על כמות של 3 מזרקים סטנדרטיים לטיפול, על אף שזה עלול להישמע הרבה, מדובר בכמות שמעט גדולה יותר ממחצית כפית.

על מה חשוב להקפיד בזמן הטיפול?

אני ממליצה לברר מה שם המוצר שנבחר לטיפול ואפילו לקבל מדבקה שלו לתיעוד או לפחות את הצילום שלה (יש מוצרים שבאים עם מדבקה אחת בלבד) . כמו כן מומלץ לוודא שהמדבקה הכוללת את שם המוצר, תוקף שלו ומספר העוצבה יתועדו על ידי הרופא בתיק הרפואי שלך. חשוב להקפיד שהטיפול יבוצע בתנאים נאותים הכוללים הסרה יסודית של האיפור, חיטוי טוב של העור על ידי תמיסה מתאימה, חבישת כפפות חד פעמיות על ידי הרופא המזריק. לפרטים פשוטים אלה חשיבות מרבית במניעת סיבוכים לאחר הטיפול.

מתי משתמשים בחומר מילוי שלא על בסיס חומצה היאלורונית?

שני חומרים בלבד נמצאים בשימוש בארץ,שאינם על בסיס חומצה היאלורונית: רדיאס (קלציום הידרוקסיל אפטיט) ואלנסה (פוליקפרולקטון). הבחירה בחומרים אלה יכולה להיעשות עקב העדפה אישית של הרופא המטפל. לעתים הרופא יבחר ברדיאס דווקא לטיפול בקו הלסת, או כשהמטופל הוא גבר (עור עבה יותר). אלנסה ייבחר אם רוצים לעשות גירוי משמעותי יותר של הקולגן בדרמיס או שמחפשים חומר שנישאר בעור תקופה ממושכת יותר. סיבה נוספת לבחור באחד ההחומרים הללו, אם ניסיון קודם עם חומצה היאלורונית היה מאכזב (למשל, אם התוצאה נעלמה מהר מדי או התפתחה תגובה לחומר). עם זאת, יש לזכור כי חסרונם של חומרים שאינם על בסיס חומצה היאלורונית בכך שאינם ניתנים לפירוק, במקרה שלא אהבנו את התוצאה או שהתפתה תגובה לחומר.

תגובות

המדריך נכתב בתמיכה של

ד"ר מרינה לנדאו
רפואת עור
ד"ר מרינה לנדאו הינה מומחית לרפואת עור ומין, רופאה בכירה בבית החולים וולפסון, בעלת מרפאה פרטית בהרצליה. ד"ר לנדאו משלבת את הידע המקצועי שצברה במהלך השנים בפיתוח גישות חדשניות לשמירה על איכות ובריאות העור עם...

תמונות לפני ואחרי של רופאים מהאתר