שתלים זיגומטיים מיועדים לביצוע השתלות שיניים בקרב מטופלים הסובלים מחוסר עצם לסת קיצוני או מטופלים שאינם מעוניינים בניתוח הרמת סינוס. עבור מטופלים אלה אין כל דרך לקבע את השתלים בעצם הלסת, ואין גם אפשרות לעבות את העצם באמצעות השתלת עצם. במקרים אלה ולפיכך שתלים זיגומטיים הינו פתרון מוכח שמסייע למטופלים לעבור השתלת שיניים ללא ניתוח הרמת סינוס
צפו במטופלים של ד"ר רפאל בבקוב מספרים על הטיפול המוצלח
מהם שתלים זיגומטיים?
שתלים זיגומטיים הם שתלים ארוכים, המגיעים לאורך של 4-5 ס"מ ומושתלים אל עצם הלחי, או בשמה הלטיני, עצם הזיגומה. שתלים אלה מיועדים למטופלים המגיעים לטיפול ללא עצם גרמית באופן קיצוני, כך שלא ניתן לבצע את ההשתלה גם בשיטות All on 4 או All on 6, בגלל היעדר תמיכה של עצם גרמית לשיניים. במקרים אלה, יש צורך לאתר עצם אלטרנטיבית באזור הפנים, שיכולה לשמש כאזור הקיבוע של השתלים באופן שיספק תמיכה חזקה ומלאה לשיניים לאורך זמן. עצם הלחי היא העצם הקרובה ביותר ללסת, וניתן להגיע אליה באמצעות שתלים ארוכים יותר שמגיעים כאמור לאורך של כ-5 ס"מ.
אבי, חולה סוכרתי לאחר מספר צנתורי לב לאחר השתלת שיניים אצל ד"ר רפאל בבקוב : "הטיפול הזה החזיר אותי לחיים, אני אוכל כמו שצריך, מרבה לחייך ואיכות החיים שלי השתפרה"
יחד עם זאת, מאחר ומדובר בתהליך מורכב שחודר אל רקמות עמוקות, יש צורך בביצוע הניתוח בצורה מאוד מקצועית ומדויקת, על מנת שלא לפגוע ברקמות סמוכות. שיטת השתלים הזיגומטיים פותחה לפני 25 שנה, ולאורך השנים עברה תהליך שכלול ופיתוח. על פי שיטה זו, מוחדרים השתלים לעומק העצם עד שהם מגיעים ומקובעים בהברגה אל תוך עצם הלחי. בראש השתל מורכבת שן זמנית שאיתה יוצא המטופל כבר ביום הטיפול, ובמשך הזמן מוחלפת השן הזמנית בכתר חרסינה קבוע.
כיצד נראים שתלים זיגומטיים?
השתל הזיגומטי נראה כמו שתל רגיל, אבל ארוך יותר. למעשה, רוב גופו של השתל הזיגומטי הוא חלק לחלוטין כשהחלק התברגי נמצא בחלקו התחתון, ומיועד להתקבע אל תוך עצם הזיגומה שנמצאת במרחק רב מגובה פני הלסת. בעבר, היו השתלים הזיגומטיים מבוססים על תבריג אחד לאורך כל גוף השתל, כך שהשתל היה מוברג דרך כל הרקמות אותן הוא עובר בין נקודת הכניסה בלסת ובין עצם הלחי. עם הזמן, התברר כי המבנה התברגי של השתל מעודד הצטברות פלאק וחיידקים לכל אורכו ויוצר דלקות חוזרות ונשנות באזור הטיפול, ולכן שונה מבנה השתל למבנה חלק ברובו, עם מקטע תבריגי בתחתיתו, מקטע המיועד לחדור כולו אל תוך עצם הלחי.
ד"ר רפאל בבקוב: "השתלת שיניים באמצעות שתלים זיגומטיים מתאימה לא רק למטופלים עם אובדן עצם אלא גם למטופלים שלא רוצים לעשות הרמת סינוס,או מטופלים שרוצים תוצאות מידיות עם שרידות גבוהה יותר לאורך זמן עם השתל ,היות והוכח מחקרית עוד ב-2008 כי שרידות שתלים שנתמכים על עצם טבעית עומדת על 90 אחוז לעומת 78 אחוז על עצם בנויה".
כיצד מתבצעת ההשתלה של שתלים זיגומטיים?
השתלת שתלים זיגומטיים נחשבת להשתלה מאוד מורכבת מאחר והיא מתבצעת באזורים נסתרים שלא ניתן לראות אותם פיזית. כדי להתמודד עם בעיה זו, נערכים צילומי הדמיה שעל בסיסם יוצר הרופא מודלים המשמשים כתעתיק מדויק של הלסת. על בסיס מודלים אלה, מייצר הרופא סדים המכילים חורים ייעודיים דרכם יש להחדיר את השתלים. חורים אלה ממוקמים בצורה מאוד מדויקת וגם מספקים לרופא את הזווית בה יש להחדיר את השתל בקו החניכיים, על מנת שיגיעו בסופו של תהליך אל מיקום המטרה בעצם הלחי. התהליך מתבצע באמצעות שני סדים נפרדים. הסד הראשון מיועד ליצירת נקודות הכניסה ללסת, ולאחר מכן מחליפים אותו בסד אחר שמספק הנחיה פיזית להחדרת השתל לעומק.
אביגיל : "ד"ר רפאל בבקוב שיקם לי את השיניים וזה אחרי שרופאים אחרים לא נתנו לזה סיכוי, החיים שלי השתנו מקצה לקצה ואני מרגישה הרבה יותר טוב , מחייכת ונהנית מהאוכל, אין לי מילים לתאר את ההרגשה אחרי סיום הטיפול זו איכות חיים אחרת".
מאחר ושתלים אלה מגיעים בסופו של דבר אל עומק עצם הלחי בקרבת ארובת העין, ישנה חשיבות רבה לבצע את ההשתלה בצורה מדויקת, הן בהיבט של זווית הכניסה וההחדרה והן בהיבט של עומק החדרת השתל. תהליך זה מבוצע כולו באמצעות מערכות ממוחשבות ייעודיות, ונמשך 3-4 שעות במהלכן המטופל נמצא תחת הרדמה כללית. כבר בסוף הטיפול יכול המטופל ליהנות משיניים חדשות, ולחזור לפעילות שגרתית כבר למחרת היום.
ד"ר רפאל ברון (בבקוב) הינו רופא שיניים עם ותק וניסיון רב, בעל מרפאה פרטית בבני ברק. מרפאתו של ד"ר ברון (בבקוב) היא המובילה בישראל בהשתלת שיניים ביום אחד בשיטת All on 4, השיטה המאפשרת השתלות...
להתייעצות עם ד"ר בבקוב
השאירו פרטים או חייגו
077-9974293