ניסוי קליני לטיפול בגידולי מוח סרטניים

למידע והתייעצות

ליצירת קשר ולבדיקת הזכאות
להשתתפות בניסוי
השאירו פרטים או חייגו
077-9970978

    הנני מאשר את תקנון אתר
    יש לאשר את תקנון האתר

    מדיקו > אונקולוגיה

    גידולים במוח הם מאתגרים במיוחד לטיפול, משום שפיתרון ניתוחי עלול לפגוע ברקמה שסובבת אותם. ניסוי קליני חדש בבית החולים הדסה, בהובלת פרופ' יגאל שושן, עשוי לתת תקווה לחולים שסובלים מגידולים אלה

    צפו בראיון מתוך התוכנית "סטטוסקופ", רשת 13

    "הטיפול בגידולי מוח הוא פעמים רבות טיפול בעייתי ומתסכל", אומר פרופ' יגאל שושן, חוקר ומומחה בבית החולים הדסה עין כרם. “לא קל להודות, אבל אף שהגענו להישגים בעשור האחרון, והצלחנו לקדם את השליטה גם בגרורות במוח וגם בגידולים ראשוניים במוח, אנחנו עדיין חווים כישלונות רבים. הסיבה לכך היא שלעתים הגרורה או הגידול במוח נמצאים במקום שאי אפשר לנתח, כי הנזק שייגרם לרקמת המוח יהיה חמור מדי. במצב כזה, חולים רבים נשארים ללא מענה". 

    אבל נראה שדווקא במקום כזה, שבו הרפואה לא מצליחה למצוא טיפולים מספקים במסגרת הידע והטכנולוגיה הקיימים, מתפתחת חשיבה מחוץ לקופסה ונוצרות פריצות דרך חדשניות. הטכנולוגיה החדשנית, Alpha DaRT, שעשויה להציע פיתרון לחולים עם גרורות או גידולים במוח, פותחה במעבדות אלפא תאו מדיקל מפארק הייטק הר חוצבים. הטכנולוגיה הייחודית משתמשת בקרינת אלפא רבת עוצמה, שמוחדרת ישירות לתוך הגידול, ומשחררת מנת קרינה בעלת אנרגיה גבוהה מתוך הגידול החוצה, למרחק של מספר מילימטרים. טכנולוגיה זו מאפשרת טיפול ממוקד ומדויק, שאינו פוגע ברקמות הבריאות הסמוכות

    המחקר אושר בארץ על ידי ועדת הלסינקי, וה-FDA האמריקאי העניק לחברת אלפא תאו מסלול מועדף שמזרז את תהליך הבדיקה ומקל על פיתוח ניסויים קליניים של מוצרים המטפלים במצבים מסכני חיים. מסלול כזה מתאפשר כשהנתונים הקליניים הראשוניים מצביעים על כך שהטיפול עשוי להיות עדיף על פני הטיפולים הקיימים כיום, מבחינת יעילות, בטיחות ואיכות החיים של המטופל.

    פרופ' יגאל שושן: "לניסוי הקליני שאנו מתחילים בו יש חשיבות גדולה, כי הוא מציע שיטה שתאפשר לטפל גם בחולים עם גידולים או גרורות במוח שעד היום אי אפשר היה לנתח אותם"

    “היתרון הגדול של השימוש בטכנולוגיה הזאת הוא ביכולת להתמקד באיזור הגידול בלי לפגוע ברקמות שמסביבו. לעומת הטיפולים הרגילים בקרינה, שבהם מקרינים את הגידול מבחוץ, בשיטה הזאת מחדירים את הקרינה לתוך הגידול, והיא משוגרת מבפנים – החוצה. מדובר בקרינה עוצמתית מאוד, אך משום שהאנרגיה שלה דועכת במהירות כבר במרחק של ארבעה חמישה מילימטר, הטיפול ממוקד והנזק לרקמות הבריאות שסובבות את הגידול מינימלי". 

    מחדירים את הקרינה לתוך הגידול, והיא משוגרת מבפנים – החוצה

    השיטה נבדקה כבר בהצלחה לגבי סוגי סרטן אחרים. בהקשר של סרטן המוח, השיטה נוסתה בינתיים על בעלי חיים גדולים, והראתה תוצאות מבטיחות מאוד מבחינת בטיחות והיתכנות. "היינו מרוצים מאוד מהתוצאות מפני שהנזק לרקמות סביב הגידול היה מינימלי", אומר פרופ' יגאל שושן, “כעת מתקדם המחקר לשלב של בדיקה על בני אדם, ואנחנו בשלב הראשון של מציאת נבדקים לניסוי”. 

    מי יכול להתאים להשתתפות בניסוי? 

    "הניסוי יכלול חולים שטיפולים סטנדרטיים אחרים בהם כשלו. כלומר, אנשים שעברו ניתוחים (או לא יכולים לעבור ניתוחים בגלל מיקום הגידול), הקרנות, טיפולים ביולוגיים וטיפולים כימותרפיים, שלא הביאו לתוצאות טובות. בעצם אנחנו מחפשים חולים שאין להם אופציה טיפולית אחרת, והטיפול החדשני שלנו יכול להציע להם פיתרון". 

    מה יבדוק הניסוי בשלב הראשוני?

    "בשלב הראשון נבדוק בטיחות והיתכנות. אם התוצאות יהיו טובות, בשלב השני נבדוק יעילות. אנחנו מצפים לגלות אם ההרגשה של החולים משתפרת ואם המחלה מתקדמת או נעצרת. המטרה שלנו היא להגיע לתוצאות שיראו השמדה של הגידול בלי פגיעה ברקמות הבריאות שסמוכות לו". 

    איך מגיעים אליכם?

    "אנחנו מחפשים עשרה אנשים לניסוי. אנשים שמעוניינים להשתתף מוזמנים להתקשר למחלקה לרדיותרפיה בבית החולים הדסה, שמרכזת את המחקר". 


    פרופ' יגאל שושן
    נוירוכירורגיה
    פרופ' יגאל שושן הינו חוקר ומומחה לנוירוכירורגיה ורדיוכירורגיה בבית החולים הדסה עין כרם.

    ליצירת קשר ולבדיקת הזכאות
    להשתתפות בניסוי
    השאירו פרטים או חייגו
    077-9970978

      הנני מאשר את תקנון אתר
      יש לאשר את תקנון האתר

      תגובות