החיים החדשים של רבקה: החלימה מסרטן הוושט לאחר טיפולים מתקדמים באסותא אשדוד

למידע והתייעצות

להתייעצות עם ד"ר סולומון
השאירו פרטים או חייגו
077-9977244

    הנני מאשר את תקנון אתר
    יש לאשר את תקנון האתר

    מדיקו > אונקולוגיה

    כחודשיים לאחר הגילוי הקשה שחלתה בסרטן הוושט, טופלה רבקה יניב בבית החולים אסותא אשדוד. היום, לאחר שהבריאה וחזרה לשגרת החיים, היא מרגישה שהחוסן הנפשי שלה עזר לה לבחור את הטיפול הטוב ביותר במחלה ולהחלים ממנה

    צפו בראיון עם ד"ר דניאל סלומון, מומחה בכירורגיה של מערכת העיכול העליונה בתוכנית סטטוסקופ

    "אני מודה לבורא עולם שעשיתי בחירה נכונה והגעתי לידיים של ד"ר דניאל סולומון", אומרת בהתרגשות רבקה יניב, שעברה לפני כמה חודשים ניתוח אונקולוגי בעקבות גילוי סרטן בוושט. כמו רבים אחרים שלוקים במחלה, יניב גילתה את המחלה בעקבות קושי בבליעה, ובתוך כחודשיים כבר עברה את הניתוח בבית החולים הציבורי אסותא באשדוד.

    רבקה יניב: “לאחר הניתוח, נשארתי בבית החולים תשעה ימים בלבד, ומהר מאוד הרגשתי טוב יותר. הכל בזכות המשפחה התומכת שלי, החוסן הנפשי והטיפול הרפואי המעולה שקיבלתי".

    "סרטן הוושט אינו מחלה שכיחה, ובין 100 ל-200 איש מאובחנים במחלה בארץ בכל שנה”, אומר ד"ר סולומון, מומחה בכירורגיה של מערכת העיכול העליונה, שהוא גם הרופא הישראלי הראשון שהתקבל להיות נציג בוועדה הבינלאומית למחלות ושט. “עישון הוא גורם ידוע להתפתחות סוגי סרטן שונים, ובהם גם סרטן הוושט. אך גם צריכת אלכוהול ואכילה ושתייה של מאכלים ומשקאות רותחים מעלות את הסיכוי לנזק ברקמה שיוביל להתפתחות המחלה". 

    סרטן הוושט מופיע לרוב בשני סוגים עיקריים. סרטן שמופיע בחלק העליון של הוושט ומתפתח בתאים שנקראים "תאי קשקש", וסרטן שמופיע בחיבור בין הוושט לקיבה ומתפתח בתאים שנקראים "תאים בלוטיים”. המחלה מאובחנת באמצעות גסטרוסקופיה – מצלמה שמוחדרת לוושט, ביופסיה לרקמת הגידול ובדיקות הדמיה כמו פט סי-טי שמטרתן לקבוע אם הגידול שלח גרורות לאיזורים נוספים בגוף.

    מחלת סרטן הוושט אינה נבדקת בבדיקות סקר, ולרוב מתגלה בשלבים מתקדמים יחסית בעקבות סימפטומים כמו צרבת, קושי בבליעה, צרידות ותחושת מחנק. בשל העובדה שהמחלה מתגלה לרוב בשלבים מתקדמים, תוחלת החיים של הלוקים במחלה מוגבלת.

    ד"ר דניאל סולומון: “המחלה היא לרוב אלימה, אך כמו בטיפולים בשאר סוגי הסרטן, גם הטיפול בסרטן הוושט עובר בשנים האחרונות מהפכה של ממש שמעניקה תקווה לחדשה לחולים".

    "הטיפול במחלה מתבצע בכמה חזיתות, בגישה מולטי דיסציפלינרית שמערבת ניתוח, טיפול בקרינה, טיפול כימותרפי, טיפול אימונותרפי (טיפול שמטרתו היא להפעיל מחדש את מערכת החיסון ולגרום לה לתקוף ביעילות את תאי הסרטן) ושינויים בתזונה”.

    איך מתבצע הניתוח? 

    "הניתוח במקרים של סרטן הוושט נעשה במרבית המקרים בשיטה זעיר פולשנית, באמצעות כמה חתכים קטנים בבטן, בית החזה ולעתים גם בצוואר. בהתאם למצב המטופל, לעתים כורתים את רוב הוושט ומשאירים כמה סנטימטרים ממנו בצוואר, אך ברוב המקרים כורתים רק את החלק המרוחק של הוושט עם  חלק מהקיבה ובלוטות הלימפה הסמוכות. לאחר הכריתה משחזרים את הוושט באמצעות סוג של שרוול שמוציאים מהקיבה, כדי שהמטופל יוכל לחזור לאורח חיים רגיל ולאכול”.

    והמטופלים אכן חוזרים לחיים רגילים לאחר הניתוח? 

    "ב-80% מהמקרים, לאחר הניתוח המטופלים יכולים לאכול ארוחות קטנות כמה פעמים ביום ולהגיע לאיכות חיים טובה. אצל כ-20% מהמקרים הנותרים נוצרים לעתים קשיים בבליעה לאחר הניתוח, אך גם איתם אנחנו יודעים להתמודד, למשל באמצעות טיפולי גסטרוסקופיה לאיזורים שדורשים הרחבה כדי להקל את הבליעה ולזרז את ההחלמה".


    ד"ר דניאל סולומון
    כירורגיה כללית
    ד"ר דניאל סולומון הינו מומחה בכירורגיה של מערכת העיכול העליונה בבית החולים הציבורי אסותא אשדוד. ד"ר סולומון נבחר לכהן כחבר בוועדה הבינלאומית לנושא מחלות שפירות וממאירות של הוושט.

    להתייעצות עם ד"ר סולומון
    השאירו פרטים או חייגו
    077-9977244

      הנני מאשר את תקנון אתר
      יש לאשר את תקנון האתר

      תגובות