הלבנת שיניים: כל השיטות בדרך לחיוך הלבן

למידע והתייעצות

להתייעצות עם ד"ר אנג'י
השאירו פרטים או חייגו
077-7277923

    הנני מאשר את תקנון אתר
    יש לאשר את תקנון האתר

    מדיקו > רפואת שיניים

    כולנו רוצים לחייך בשיניים לבנות וצחורות, מדוע צבע השיניים שלנו עלול להיות מוכתם? מתי נצטרך הלבנת שיניים? ואיך להצליח להחזיר להן את הצבע המושלם?

    הלבנת שיניים : צפו בד"ר מאיר אנג'י בתכנית המילון הרפואי בוידאו, בהנחיית פרופ' רפי קרסו

    כותרת השן בנויה משכבה פנימית,שכבת הדנטין ומשכבה חיצונית הנקראת שכבת הזגוגית או האמאייל. צבע השן הטבעי הוא בעצם צבע שנהבי, כלומר גוון לבן צהבהב, והוא נקבע על-ידי השתקפות צבע הדנטין דרך שכבת האמאייל שהיא "חצי שקופה".

    מהם הגורמים הקובעים את צבע השן?

    1. גורמים גנטיים- צבע וכמות שכבת הדנטין הפנימית המשתקפת דרך זגוגית השן.
    2. גיל- ככל שאנו מתבגרים, שכבת הדנטין עולה ושכבת הזגוגית נשחקת. תוצאת התהליך היא שהשיניים תיראנה צהובות יותר עם השנים.
    3. גורמים סביבתיים- לאוכל שאנו אוכלים ולהרגלים שלנו השפעה על צבע השיניים. לדוגמא: הכתמת השיניים כתוצאה מעישון או שתיית קפה/ תה בצורה מוגזמת וכו'.
    4. גורמים המשפיעים בזמן התפתחות השן- לדוגמא: אם בזמן ההריון צרכה האם אנטיביוטיקה מסוג טטרציקלין, אותו החומר החודר לשן העובר בזמן התפתחותה והתוצאה בזמן בקיעת השן יהיה לה גוון חום –אפרפר. חשוב לציין שלא כל אנטיביוטיקה גורמת לכך ומדובר בצריכת החומר בזמן התפתחות השן. מכיוון שישנה מודעות גבוהה לכך בקרב הרופאים לא נתקל במקרים חדשים של צביעה כזו (צביעת טטרציקלין), אלא רק בבוגרים.

    לצורך הלבנת השיניים או יותר נכון הבהרתן, אנו משתמשים במי חמצן. בחומרי ההלבנה מי החמצן מגיעים בצורה ישירה או בצורת חומר אחר הנקרא קרבמיד פראוקסיד, שבתהליך פירוקו נוצר מי חמצן. בתהליך ההלבנה מי החמצן מפרקים בעצם מולקולות צבע ובכך מבהירים את השן.

    השתלת שיניים ALL ON 4-6

    מהן השיטות להלבנת שיניים?

    1. הלבנת שיניים ביתית – לקראת התהליך מכינים סדים מיוחדים לפי תבנית השיניים. את חומר ההלבנה מניחים בתוך הסד ואת הסד מרכיבים על השיניים לתקופות זמן משתנות (חצי שעה ביום או במקרים מסוימים אף לילה שלם). חומרי ההלבנה הביתית מגיעים בריכוזים שונים ובתצורות שונות ועל סמך זה נקבע משך זמן השימוש. את התהליך יש לבצע תוך מספר ימים או אף יותר מכך כתלות בצבע הבסיסי.
    2. הלבנת שיניים מרפאתית – משתמשים בחומר הלבנה בעל ריכוז גבוה של מי חמצן. לעיתים משתמשים גם במקור אור חזק לצורך שפעול וזירוז התהליך. ברוב המקרים ממשיכים את תהליך ההלבנה בשיטה הביתית למיקסום התוצאה.
    3. הלבנה תוך כותרתית – זהו מקרה יוצא דופן ומיועד אך ורק לשיניים לאחר טיפול שורש. במקרים בהם שן עברה טיפול שורש וכותרת השן שלמה והשן עברה שינוי צבע ניתן לבצע תהליך הלבנה פנימי בשן. להבדיל מהתהליך הרגיל בו חומר ההלבנה מונח על פני השן, בהלבנה פנימית מבהירים את השן מן החוץ פנימה. קשה לחזות את הצלחת התהליך.

    הלבנת שיניים

    תהליך הלבנת השיניים מתאים לבוגרים ללא מוקדי עששת או מחלות חניכיים פעילות. הלבנת שיניים אינה מתאימה לנשים בהריון ומיניקות. אין דרך לחזות את מידת הבהרת השיניים כתוצאה מתהליך ההלבנה ואין דרך להתחייב על צבע סופי. רק שיניים טבעיות מושפעות מחומר ההלבנה, כלומר לא ניתן להלבין כתרים או סתימות.

    הלבנת שיניים אינה פוגעת בשיניים. במהלך התהליך עלולים לחוש צריבה בחניכיים ו/או רגישות בשיניים ולרוב מדובר במצבים הפיכים. חשוב מאוד להגיע לניקוי שיניים והסרת כתמים חיצונים אצל שיננית לפני התהליך וכמובן באופן סדיר גם לאחריו. הלבנת שיניים אינה לכל החיים, לשן נטייה לחזור לצבעה המקורי ולכן אחת לכמה זמן נדרשים לרענן ולבצע הלבנה חוזרת.


    ד''ר מאיר אנג'י
    רפואת שיניים
    ד"ר מאיר אנג'י הינו רופא שיניים במרפאתו של ד"ר ג'רי כהן בחולון. עוסק בכל תחומי רפואת השיניים עם דגש עם על שיקום אסתטי.

    להתייעצות עם ד"ר אנג'י
    השאירו פרטים או חייגו
    077-7277923

      הנני מאשר את תקנון אתר
      יש לאשר את תקנון האתר

      תגובות