בשנים האחרונות חלו שינוים רבים בגישה הטיפולית בכל הקשור לפילינג. פילינג הוא טיפול רפואי שבו מורחים חומצות על גבי העור וגורמים לקילוף העור. מטרת הקילוף היא לגרום לחידוש העור. עומק הקילוף נקבע ע"י סוג וריכוז החומצה בה משתמשים
צפו בד”ר באבאיב מסביר על כך בראיון לתכנית בקו הבריאות
איך נקבע סוג הפילינג?
סוג הפילינג נקבע ע"י מטרת הטיפול. לרענון העור ומראה זהיר מומלץ פילינג שטחי בו מקלפים את השכבה החיצונית ביותר בעור – אפידרמיס.
להעלמת פיגמנטציה ושיפור מרקם העור מומלץ פילינג בינוני המקלף את שכבת האפידרמיס והדרמיס העליון.
אם המטרה להוריד ולהחליק קמטים או צלקות – מומלץ פילינג עמוק המקלף את העור עד לשכבות העמוקות – דרמיס עליון ואמצעי.
פולט עברה טיפול פילניג עמוק אצל ד"ר מאיר באבאיב
פולט: "אחרי כמה ימים שעברתי את הפילינג ראו תוצאות טובות, העור נהיה חלק עם פחות קמטוטים, רואים את הבדל הגדול לפני הפילינג ואחרי."
האם זה נכון שמותר לעשות פילינג רק בחורף?
בעבר אכן היה מקובל לחשוב שפילינג בינוני ועמוק, אסור לעשות בקיץ. היום אנחנו יודעים שזה לא נכון ואפשר לעשות את כל סוגי הפילינג בכל עונה ותקופה. היום המודעות לנזקי חשיפה לשמש גבוהה יותר ואנו משתמשים יותר במסנני קרינה עם מקדם הגנה גבוה. אותה סכנת פיגמנטציה שבגללה היו נמנעים מלעשות פילינג בתקופת הקיץ, ניתנת היום למניעה על ידי מריחת קרמים שמעכבים פיגמנטציה מספר שבועות לפני שמתחילים את הפילינג. פילינג שטחי מכל הסוגים אפשר לעשות גם בקיץ כיוון שסכנת פיגמנטציה בפילינג שטחי מאוד נמוכה.
האם יש פילינג שמתאים לאנשים עסוקים?
פילינג חדש PRX T33 נוצר עם מחשבה שכיום הרבה אנשים עסוקים ומעדיפים טיפול נטול תופעות לוואי. במקרה פילינג זה אומר – ללא אודם או קילוף משמעותי. אפשר לעשות את הפילינג הזה בהפסקת צהריים ומיד אחר כך לחזור לעבודה.
פילינג PRX T33 נעשה על בסיס חומצה יחסית וותיקה וידועה שמשתמשים בה בפילינג המסורתי הישן. בגיסרא החדשה החומצה עטופה במולקולות של מי חמצן שמייצבים אותה, ומחדירים אותה ישירות לתוך העור מבלי לגרום לתופעות לוואי שטחיות כמו אודם וקילוף. התוצאה המושגת היא מיצוק העור, כיוון שמרכיב הקילוף הוא שולי. המנגנון הוא חדירת מולקולת החומצה לתוך העור ויצירת שינוי שגורם לעור לייצר קולגן. ובסופו של דבר מתקבל אפקט מיצוק ומתיחה של העור.
האם פילינג נעשה תמיד עם חומצה כימית?
לא תמיד. אפשר לעשות פילינג עם מכשיר אנרגיה, בעיקר לייזר משייף מקבוצת CO2 או erbium yag. כאשר הלייזר גורם לאידוי מים מרקמת העור ובכך קילוף עמוק. דרך נוספת – שימוש בקריסטלים טבעיים המוחדרים לעור על ידי שפשוף. הקריסטלים יוצרים תגובת דלקת קלה בשכבת העור השטחית, כתגובה לכך מתקלפת אותה שכבת העור ותחתיה צומחת שכבה חדשה בריאה יותר.
למדריך "פילינג רפואי" ולמדריך "פילינג לייזר" הכוללים תמונות לפני ואחרי, מחירים ואילו סוגי פילינג קיימים
מהן תופעות הלוואי של פילינג?
אודם- כמעט כל פילינג כרוך באודם בדרגה זו או אחרת , זהו תהליך תקין ורצוי. ככל שהפילינג עמוק יותר – האודם מתמשך יותר. נוכחות האודם מעידה על יצירת רקמת חיבור חדשה. אם האודם מתמשך או מפריע ניתן לטפל בלייזר המפרק כלי דם ומקצר את תקופת האודם.
שינוי בפיגמנט העור- בפילינג שטחי ובינוני יותר שכיחה פיגמנטציה במיוחד בעור כהה יותר. בפילינג עמוק יכולה להופיע גם פיגמנטציה וגם הבהרת יתר של העור . פיגמנטציה ברוב המקרים זמנית וחולפת תוך 3 עד 6 חודשים. הבהרת העור בדרך כלל קבועה ונשארת לתמיד.
התפרצות הרפס- סוג הזיהום השכיח ביותר בפילינג. זיהומים חיידקים ופטרייתיים נדירים הרבה יותר.
מה התחדש בגישה לגבי הפילינג העמוק?
עד היום היה מקובל לעשות פילינג עמוק אך ורק בחדר ניתוח תחת טשטוש או הרדמה. אחד המרכיבים העיקריים בפילינג העמוק המסורתי הוא פנול. חומר זה יכול במקרים מסוימים לגרום להפרעות קצב. אם המטופלת נמצאת תחת ניטור דופק והשגחת מרדים בחדר ניתוח, ניתן להשתלט ולטפל במהירות בהפרעות קצב כאלה.
ניסיון של השנים האחרונות הוכיח שניתן לעשות פילינג עמוק בגירסא מעט שונה ולהשיג תוצאות דומות על ידי ריכוזים נמוכים יותר של אותו חומר, או על ידי מריחתו בשטחים מצומצמים. בשאר השטחים משתמשים בחומצת TCA בריכוז 30%, היא אינה גורמת להפרעות קצב. התוצאה המושגת היא קילוף עמוק ומחיקת קמטים בדומה לפילינג העמוק הקלאסי. כשאין הכרח בחדר ניתוח הטיפול יותר פשוט ונגיש למטופל.
ד"ר באבאיב הוא מומחה מוביל בתחום רפואת עור ואסתטיקה, בעל קליניקה פרטית במתחם עזריאלי המרשים בחולון. הד"ר הוא חוקר פורץ דרך בשיטות טיפול חדשניות כגון פלזמה, לייזר ועוד – משתמש בטכנולוגיות המתקדמות ביותר להשגת תוצאות...